Böcker

Kommentarer från läsare:


  • "Boken är underhållande och tänkvärd."

  • "Vissa personer har det bara, de som lyckas göra visioner självklara."

  • "En briljant bok som jag varmt rekommenderar till alla som vill utmana ert eget sätt att tänka på och er syn på världen."

  • "Mycket intressant och användbar kunskap presenterat på ett begripligt och pedagogiskt sätt."

  • "Dags att bli lite klokare."

BTJ säger bland annat följande:


"Det finns många böcker om affärsstrategier och strategisk planering. Wittbergs bok är annorlunda."


"...kan läsas av alla..."Det billigaste sättet att köpa boken är att beställa den som e-bok hos Whip Media, endast 139 kr.


Pappersboken hos Whip Media kostar 199 kr (exklusive frakt). 

Beställ boken hos Whip Media Shop eller i bokhandeln. E-boken är billigast och miljövänligast.

Baksidestext

 

Vill du se och förstå din omgivning som den verkligen är? Vill du påverka det som händer i ditt liv eller i din organisation?


Den här boken erbjuder sätt att tänka på, som gör dig bättre på just det. Du kommer att lära dig varför förutsägelser är svåra att göra, varför många företag endast lever en kort tid och varför städer verkar kunna leva för evigt. Lennart Wittberg gör upp med snygga metoder och verktyg som lovar att allt är möjligt bara men följer en enkel mall. Boken utmanar konventionellt tänkande och förklarar varför komplexitet är det bästa som finns för att lösa problem, Boken är lärorik, den kommer att ge dig aha-upplevelser och den kommer att provocera.


Lennart Wittberg är en erfaren strateg som arbetat med nydanande utveckling både nationellt och internationellt. Bland annat har han bidragit till att göra Skatteverket till en av Sveriges mest framgångsrika myndigheter. Lennart Wittberg beskriver på ett lättläst och pedagogiskt sätt hur alla kan lära sig att tänka mer strategiskt.

Beställ boken hos Skatteverket

Baksidestext

 

Hur kan en myndighet som tar människors pengar vara populär och omtyckt? En stor del av svaret på den frågan finns i det förändringsarbete som Skatteverket har genomfört de senaste årtiondena. Från att ha varit en fruktad skattefogde har man genom värdestyrning och målmedvetet arbete med attityder blivit det man är idag: en omtyckt servicemyndighet som medborgarna litar på.

 

Anders Stridh och Lennart Wittberg har varit drivande under förändringsresan. Här berättar de om de avgörande faktorerna för framgången.